Azienda Cavalchina

cavalchina

Cavalchina is oorspronkelijk gestart als een landbouwvennootschap in de jaren 1900 toen ze de aankoop deden van hun eerste wijngaarden. Pas later werd er een kelder gebouwd in de oorspronkelijke distilleerderij welke in gebruik is geweest tot 1967.

In de jaren ’60 heeft het wijnhuis en de familie Piona werk gemaakt om de Custoza te heropwaarderen aangezien ze vonden dat deze te weinig erkenning kreeg als witte wijn. Ze waren dan ook de eerste producenten die hun witte wijn maakten van Fernanda, Trebbiano en Garganega met de naam Custoza op het label en promootte zo de wijn in de belangrijke steden in Italië zoals Rome, Milaan, etc… In een later stadium heeft de familie Piona ook de labels Torre D’Orti en Prendina gehuisvest.

Voor Cavalchina is de Rosé Bardolino Chiaretto één van de meest trendy wijnen uit deze streek. Met zijn Pinot Grigio, doet het deze wijn alle eer aan. Uiteraard blijft Amarone voor vele wijnliefhebbers de absolute top uit Italië. De Valpolicella regio vormt dan ook het hart van Azienda Cavalchina als uitvalsbasis.

 

banner cavalchina

Gamma:

  • Prendina, Pinot Grigio
  • Cavalchina, Bardolino Chiaretto Rosato
  • Torre d’orti, Rosso di Veneto
  • Torre d’orti, Valpolicella Superiore Ripasso
  • Torre d’orti, Amarone della Valpolicella