Vilarnau – Cava

logo vilarnau

Het domein van Vilarnau ligt vlakbij de stad Barcelona en is gespecialiseerd in kleinschalige, ambachtelijke productie van exclusieve en hoogwaardige cava’s.

Het landgoed beslaat 20 hectare in een hoek in het hart van het “cava land”, met een prachtig uitzicht op de bergen van Montserrat, die de wijnstokken tegen de koude wind van de Pyreneeën beschermen. De wijngaarden zijn in het zuiden begrensd door de Serralada Litoral (de Coastal Range) terwijl in het Oosten de wijnranken open staan voor de lucht van de Middellandse zee die slechts op 30 kilometer afstand is. Op 250 meter boven het zeeniveau ligt dit mooie landgoed uitstekend voor de wijnbouw.

Vilarnau beheerd deze 20 hectare met zo veel mogelijk zorg en aandacht. Chardonnay en Pinot Noir, Macabeo en Xarel·lo zijn de druiven die er aangeplant zijn.
Al deze rassen zijn geplant op de beste plaatsen voor zijn soort op het landgoed, zodat zij  het nodige aantal zonuren en optimale ventilatie krijgen. Dit samen met de zachte bries van de Middellandse Zee, zorgen voor een optimale rijping van de druiven elke oogst opnieuw.
De druiven zijn allemaal geoogst bij nacht, telkens starten ze hiermee midden augustus en eindigen aan het einde van september.

can petit

Gamma:

  • Can Petit, Single Estate Brut
  • Can Petit, Single Estate Brut Rosado